Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τουρκία και οι φίλοι της, Κούρδοι μαχητές του Ιράκ…


Σχεδόν ένα τάγμα Τούρκων στρατιωτών αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις. ‘Έφτασαν περίπου 150 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών, εν γνώσει των Η.Π.Α, οι οποίες σχολίασαν ότι δεν αποτελεί ενέργεια του συνασπισμού που ηγούνται έναντι του ΙΚΙΛ. Σημειώνεται ότι υπήρχε τουρκικό τάγμα που εκπαίδευε αντιπολιτευτικές δυνάμεις και μαχητές Πεσμεργκά εδώ και δυόμιση χρόνια. Υπό το πρίσμα των νέων δυνάμεων που επεμβαίνουν στη Συρία κατά του ΙΚΙΛ, η Τουρκία μοιάζει να καταφεύγει σε μια ύστατη λύση για να αποφύγει τα χειρότερα. Η επιτυχής λήξη του πολέμου κατά του ΙΚΙΛ θα σημάνει νέες ανακατατάξεις στο χάρτη της Μ. Ανατολής και η Τουρκία προσπαθεί να αποφύγει το μεγαλύτερο της εφιάλτη: ένα κουρδικό κράτος στα τούρκο-συριακά σύνορα. To Ιράκ προσφέρεται σα καλύτερη προοπτική αυτού του απεχθούς –για τη Τουρκία- σεναρίου και η Άγκυρα φαίνεται να προετοιμάζεται.
Χαραλαμποπούλου Αγγελική

http://www.kans.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πτώση της αυτοκρατορίας του πετρελαίου

της Αγγελικής Χαραλαμποπούλου, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών Από το δεύτερο μισό του 2015 η βιομηχανία του μαύρου χρυσού έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η πτώση των τιμών του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας έχει ωθήσει το ένα τρίτο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με μελέτη της λογιστικής και συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά επιδεινώνει τη κατάσταση με μόνες «ανάσες» για τη βιομηχανία απροσδόκητα γεγονότα όπως η πυρκαγιά στο Καναδά και οι απεργίες στο Κουβέιτ. Στο μεταξύ, η συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για έλεγχο των τιμών φαίνεται ανέφικτη, με αποτέλεσμα η κάθε ηγεσία να χαράσσει τη δική της πολιτική.