Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο προσκήνιο και πάλι ο Turkish Stream


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, «το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας θα συναντηθεί και θα γίνει διαπραγμάτευση για το project σε διακυβερνητικό επίπεδο τον Δεκέμβριο». Από τη συγκεκριμένη συνάντηση στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να προκύψει διακυβερνητική συμφωνία που θα ορίζει μεταξύ άλλων τον χρόνο υλοποίησης του έργου, καθώς η διαδρομή κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα έχει ήδη συμφωνηθεί βάσει του ακυρωθέντος South Stream. Από τη πλευρά του, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Ali Rı za Alaboyun, τόνισε ότι η μεταβατική περίοδος των εκλογών είναι υπεύθυνη για τις όποιες καθυστερήσεις σχετικά με το έργο του αγωγού αλλά και του πυρηνικού σταθμού στο Ακκούγιου. Αναφορικά με τη μείωση της δυναμικότητας του έργου από ρωσικής πλευράς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη συμφωνία ως προς αυτό καθώς δεν έχουν καθοριστεί ακόμα πόσες γραμμές θα λειτουργήσουν. Το σχέδιο περιλαμβάνει κατανάλωση του μεγαλύτερου μέρους του αερίου στο εσωτερικό της Τουρκίας και αποστολή του περισσεύοντος στην Ευρώπη μέσω των Ελληνο-τουρκικών συνόρων. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Ευρώπη δεν έχει απαντήσει θετικά σχετικά με την εφαρμογή τους, όπως προειδοποίησε τη Ρωσία ο Τούρκος Υπουργός.
Χαραλαμποπούλου Αγγελική
http://www.kans.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BF-turkish-stream/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πτώση της αυτοκρατορίας του πετρελαίου

της Αγγελικής Χαραλαμποπούλου, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών Από το δεύτερο μισό του 2015 η βιομηχανία του μαύρου χρυσού έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η πτώση των τιμών του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας έχει ωθήσει το ένα τρίτο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με μελέτη της λογιστικής και συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά επιδεινώνει τη κατάσταση με μόνες «ανάσες» για τη βιομηχανία απροσδόκητα γεγονότα όπως η πυρκαγιά στο Καναδά και οι απεργίες στο Κουβέιτ. Στο μεταξύ, η συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για έλεγχο των τιμών φαίνεται ανέφικτη, με αποτέλεσμα η κάθε ηγεσία να χαράσσει τη δική της πολιτική.