Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ελλάδα της απομόνωσης


 Isis in five charts -independent.co.uk

http://i100.independent.co.uk/article/isis-in-five-charts--ZyEuJ0Z4Fx

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα σε κανένα διάγραμμα, ευτυχώς μεν... Ωστόσο, η απάθεια του ελληνικού λαού για τις διεθνείς εξελίξεις, - με εξαίρεση τις mainstream κρίσεις, βλέπε Charlie Hebdo, Paris Terror Attacks - δείχνει τον ατομισμό και την αδιαφορία για τον κόσμο πέρα απο τα σύνορα μας. 

Άλλωστε αυτό αποδεικύεται περίτρανα απο το γεγονός οτι η πλειοψηφία του λαού που όντας αντιμέτωπη με τη προσφυγική κρίση, ενω ξεχωρίζει την ανθρωπιστική κρίση μέσα απο αυτή και κινητοποιείται αλτρουιστικά προς βοήθεια, δεν γνωρίζει τι πραγματικά - ούτε τυπικά - οδήγησε όλους τους Σύριους προς μια μαζική έξοδο απο τη χώρα τους. Αυτή η επιφάνεια λοιπόν που μας διακατέχει, βασίζεται στο μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο ελάττωμα που θα μπορούσαμε να έχουμε: την ημιμάθεια!

 Αυτή οδηγεί την επιλεκτική γνώση που αποφασίζουμε να φορτώσουμε το κεφάλι μας, με το σκεπτικό οτι αφού δεν μας επηρεάζει κάτι και γίνεται εκτός των συνόρων μας, δεν μας ενδιαφέρει. Όταν όμως φτάσει στα σύνορα μας ή ακόμα χειρότερα μέσα σε αυτά, γίνεται εθνικό θέμα, κυρίως όμως για να αναλυθεί το πως θα επηρεάσει τον καθένα μας!

Παρά, λοιπόν, τη τεράστια αποθήκη πληροφοριών και live ενημέρωσης που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, εμείς επιλέγουμε να ανοίξουμε την τηλεόραση και να δούμε καμιά σειρά, απο αυτές της "υψηλής ποιότητας" που παράγει η σύγχρονη ελληνική τηλεόραση. Γιατί για τον Έλληνα είναι κουραστικό να καταλάβει γιατί φεύγουν οι Σύριοι απο τα σπίτια τους, ποιοί διεξάγουν πόλεμο εκεί, ποιά είναι τα συμφέροντα και τι αποτελέσματα θα έχει αυτό για τον υπόλοιπο κόσμο, σε αντίθεση με το να ερευνήσουν το μυστήριο πίσω απο το ξαφνικό θάνατο του πρώην άντρα μιας μαύρης χήρας!
Όταν όμως μια επίθεση σε κάτι τόσο σημαντικό στο μυαλό μας, όπως το Παρίσι, γίνει πρώτο θέμα, αφήνουμε τη χήρα στην άκρη. Γιατί οταν πρίν σχεδόν ενα μήνα, ο ίδιος αριθμός θυμάτων σημειώθηκε στην Άγκυρα, επίσης απο την ίδια τρομοκρατική οργάνωση, κανείς δεν έγραψε Pray for Ankara ή Pray for Turkey! Βέβαια, εδώ μπάινουν και άλλες εθνικιστικές σαχλαμάρες, που στο μυαλό του Έλληνα, ξεχωρίζουν τον "εθνικό εχθρό" απο το ανθρώπινο είδος και συμπεριφέρεται λες και πέθαναν μερικά αδέσποτα που είχαν μαζευτεί σε μια πλατεία!
Εύγε, λοιπόν, θα προοδεύσουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πτώση της αυτοκρατορίας του πετρελαίου

της Αγγελικής Χαραλαμποπούλου, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών Από το δεύτερο μισό του 2015 η βιομηχανία του μαύρου χρυσού έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η πτώση των τιμών του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας έχει ωθήσει το ένα τρίτο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με μελέτη της λογιστικής και συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά επιδεινώνει τη κατάσταση με μόνες «ανάσες» για τη βιομηχανία απροσδόκητα γεγονότα όπως η πυρκαγιά στο Καναδά και οι απεργίες στο Κουβέιτ. Στο μεταξύ, η συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για έλεγχο των τιμών φαίνεται ανέφικτη, με αποτέλεσμα η κάθε ηγεσία να χαράσσει τη δική της πολιτική.