Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αρχή της αταξίας / Εντροπία στο διεθνές σύστημα

Καταρχάς, να σημειώσω οτι τα πνευματικά διακαιώματα της ιδέας ανήκουν στον κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος με τις ζωντανές και πρωτότυπες συζητήσεις που συνηθίζει να ξεκινάει, μου δίνει τροφή για σκέψη.

Η αρχή της αταξίας λοιπόν είναι, κατα εναν δικό μου διευρυμένο ορισμό, η τάση όλων των όντων, αντικειμένων και καταστάσεων να οδηγούνται προς την αποδιοργάνωση ή τη καταστροφή.
Συγκεκριμένα, όπως μπορούμε να διαβάσουμε στη γνωστή αποθήκη πληροφοριών( Βικιπαίδεια), η αρχή αυτή ονομάζεται Εντροπία.

Η εντροπία είναι η έννοια μέσω της οποίας μετράται η αταξία, της οποίας η μέγιστη τιμή αντικατοπτρίζει την πλήρη αποδιοργάνωση (ομογενοποίηση των πάντων) και ισοδυναμεί με την παύση της ζωής ή αλλιώς της εξέλιξης. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν υπάρχει καμία διαδικασία και δε βρίσκεται «σε λήθαργο» (κρυμμένη) κανενός είδους πληροφορία που να επιτρέπει την εξέλιξη (ή τη ζωή) αν με κάποιο τρόπο γίνει εκ νέου παροχή μόνο ενέργειας.

Όπως, λοιπόν, ενα ποτήρι πέφτοντας απο ενα τραπέζι τείνει να διασπάται σε χιλιάδες κομμάτια, ή ενας ζωντανός οργανισμός πεθαίνοντας να αποσυντίθεται και να διοχετεύει την ενέργεια του πίσω στη φύση, με τον ίδιο τρόπο, θα σκεφτόταν κάποιος διεθνολόγος με πολύ φαντασία, το διεθνές σύστημα αλλά και οι μονάδες που το αποτελούν, δηλαδή τα κράτη τείνουν προς την αποδιοργάνωση.

Ακολουθώντας επαγωγική μέθοδο σκέψης, αν πάρουμε ώς δεδομένο οτι η μικρότερη μονάδα που αποτελεί το διεθνές σύστημα, δηλαδή το άτομο/πολίτης, τείνει απο τη φύση του, ως ον, προς την αποσύνθεση, τότε διευρύνοντας τα όρια, συμπεραίνουμε οτι όλοκληρο το διεθνές σύστημα τείνει να αποδιοργανώνεται και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι να αλλάξει η φύση του ανθρώπου.

Αλλά για να μην χαλάσω τις συνομωσιολογικές θεωρίες περί παγκόσμιας διακυβέρνησης, μασόνων, εξωγηίνων και ούτω καθεξής, αφήνω τα συμπεράσματα που προκύπτουν απο τη βάση που περιέγραψα, στη φαντασία του καθενός...

Άλλωστε "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν!"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πτώση της αυτοκρατορίας του πετρελαίου

της Αγγελικής Χαραλαμποπούλου, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών Από το δεύτερο μισό του 2015 η βιομηχανία του μαύρου χρυσού έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η πτώση των τιμών του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας έχει ωθήσει το ένα τρίτο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με μελέτη της λογιστικής και συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά επιδεινώνει τη κατάσταση με μόνες «ανάσες» για τη βιομηχανία απροσδόκητα γεγονότα όπως η πυρκαγιά στο Καναδά και οι απεργίες στο Κουβέιτ. Στο μεταξύ, η συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για έλεγχο των τιμών φαίνεται ανέφικτη, με αποτέλεσμα η κάθε ηγεσία να χαράσσει τη δική της πολιτική.