Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατάρριψη Ρωσικού αεροσκάφους από Τουρκικά πυρά


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι η κατάρριψη έλαβε χώρα στις 9:20 το πρωί, καθώς μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς το ρωσικό αεροσκάφος δυο τουρκικά F-16 που βρίσκονταν σε περιπολία ανταποκρίθηκαν στο ρωσικό αεροσκάφος σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής ύστερα από 10 προειδοποιήσεις σε διάστημα 5 λεπτών, και στη συνέχεια το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τα δυο F-16. Η περιοχή κατάρριψης είναι στη νότια Τουρκία, κοντά στις επαρχίες της Αλεξανδρέττας και της Λατάκια. Η τουρκική κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη με το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αψιμαχίες μεταξύ Τούρκων και Σύριων έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν, με Τούρκους αξιωματούχους να κατηγορούν τα συριακά αεροπλάνα για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Η Ρωσία, ωστόσο, υποστηρίζει το καθεστώς του, και είχε ενεργά πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση τον Οκτώβριο με στόχο την προστασία των περιοχών της δυτικής Συρίας ακόμη υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ. Η βόρεια επαρχία Λατάκια έχει δει επανειλημμένες εναέριες επιθέσεις τόσο από ρωσικά όσο κα συριακά αεροσκάφη. Αμέσως μετά τη ρωσική επέμβαση, η Τουρκία προειδοποίησε το Κρεμλίνο ότι δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις του εναέριου χώρου της, μετά από δύο περιστατικά που οδήγησαν διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ.
Χαραλαμποπούλου Αγγελική
http://www.kans.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πτώση της αυτοκρατορίας του πετρελαίου

της Αγγελικής Χαραλαμποπούλου, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών Από το δεύτερο μισό του 2015 η βιομηχανία του μαύρου χρυσού έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η πτώση των τιμών του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας έχει ωθήσει το ένα τρίτο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με μελέτη της λογιστικής και συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά επιδεινώνει τη κατάσταση με μόνες «ανάσες» για τη βιομηχανία απροσδόκητα γεγονότα όπως η πυρκαγιά στο Καναδά και οι απεργίες στο Κουβέιτ. Στο μεταξύ, η συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για έλεγχο των τιμών φαίνεται ανέφικτη, με αποτέλεσμα η κάθε ηγεσία να χαράσσει τη δική της πολιτική.